Hovedbillede
Billede
Fotoet viser en robothånd og en menneskehånd på vej til at give håndtryk.
Undertekst til billede/video

ATV ser coronakrisen som et wakeup-call til at nytænke uhensigtsmæssige rutiner og udvikle en ny teknologistrategi for Danmark med mennesket i centrum.

Titel

Hvordan ser Danmarks teknologistrategi ud post-corona?

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Coronakrisen har accelereret behovet for at nytænke den måde, vi arbejder, kommunikerer, rejser, forbruger og forholder os til hinanden på. Deltag i debatten om en ny, bæredygtig teknologistrategi for Danmark på ATV's Teknologiske Topmøde 2020: "Danmark 5.0".

Danmark står overfor en massiv omstillingsudfordring, som også påvirker arbejdet i Akademiet for de Tekniske Videnskaber og vores flere end 800 medlemmer.

COVID-19-pandemi, klimakrise og hurtige forandringer i det globale magtforhold omkring økonomi og teknologi, kræver at vi indretter vores samfund, infrastruktur og arbejdsmarked på en ny måde.

Det er rammesætningen for ATV's Teknologiske Topmøde "Danmark 5.0", der bliver afholdt i DGI byen den 17. november. Her samler vi  kerneinteressenter i Danmarks teknologiske økosystem for at nytænke uhensigtsmæssige rutiner og geare vores samfund på en mere intelligent måde med ny teknologi.

Billede
Teknologisk omstilling er afgørende for danskernes velfærd, mener ATV's præsident Anders Bjarklev.

”Vi taler ikke bare om teknologi fordi det begejstrer os," siger ATV's præsident Anders Bjarklev: "Vi taler om teknologi og videnskab fordi, det er med til at skabe arbejdspladser og grundlaget for Danmarks velstand og velfærd i fremtiden,” understreger han. Anders Bjarklev er - udover at være præsident for ATV - også rektor på DTU og formand for Danske Universiteters rektorkollegium. Derfor hører han selv til blandt de handlekraftige nøgleaktører i debatten om en teknologistrategi for Danmark.

 

Vi er ved et vendepunkt

På Topmødet får Anders Bjarklev  følgeskab af en lang række øvrige stærke aktører og samfundsdebattører, herunder Lars Rebien Sørensen, bestyrelsesformand for Novo Nordisk Fonden,  Pernille Kræmmergaard, digital vismand i ATV og CEO og founder af Digitaliseringsinstituttet og Lisbeth Knudsen, tværgående redaktør for Altinget og Mandag Morgen.

Billede
Lisbeth Knudsen taler ved ATV-konference.
Det er vigtigt at se coronakrisen som et vendepunkt, mener Lisbeth Knudsen.

Sidstnævnte understreger vigtigheden af, at vi betragter coronapandemien som et vendepunkt. "Det er en mulighed for at genopbygge vores samfund på en bæredygtig måde og gøre det mere modstandsdygtigt over for stadig hurtigere forandringer," siger Lisbeth Knudsen.

På Topmødet vil Lisbeth Knudsen sætte de udfordringer - som Danmark står overfor ift. at opretholde vores vækst- og velfærdsniveau - til debat. Herunder den økonomiske krise, klimakrisen, ændrede konkurrenceforhold og en teknologisk udvikling, som ikke alene skal hjælpe os igennem det hele, men også forudsætter en ny form for gennemgribende digitalt mindset.

 

Fondene hjalp under coronakrisen - og det gjorde digitale teknologier også

Novo Nordisk Fonden har, ligesom de andre danske fonde, løftet et stort ansvar under coronakrisen, men der fulgte også en skarp kritik af det danske coronaberedskab med støtten. Hør Lars Rebien Sørensen fortælle om læren af pandemien i et større samfundsperspektiv. 

Coronakrisen gav samtidig et kæmpe skub til digitaliseringsbehovet, og brug af digitale teknologier blev pludselig en livline til omverdenen – både ift. studie, arbejde, skole og samfund. Pernille Kræmmergaard vil debattere digitale læringer fra COVID-19, og hvordan succesen med den hurtige og store omstilling kan inspirere til etableringen af en ambitiøs dansk teknologistrategi. 

 

Den store tech-revolution

Billede
Christina Boutrup
Journalist og forfatter Christina Boutrup skal styre debatten om en post-corona teknologistrategi for Danmark.

Til at styre debatten om en post-corona teknologistrategi for Danmark kommer journalist og forfatter Christina Boutrup, som har årelang erfaring med international tech-politik, specielt ift. magtkampen mellem Kina og Vesten.

Christina Boutrup står bl.a. bag bogen: "Den store tech-revolution" om Kinas gigantiske satsning på nye, disruptive teknologier som kunstig intelligens, selvkørende biler og robot- og droneteknologi. I øjeblikket skriver hun meget aktuelt på en ny bog: "Den store sundhedsrevolution" om, hvordan Kina er godt på vej til at sætte nye standarder for et ultraeffektivt, hightech sundhedssystem.

 

Danmark 5.0 binder hele samfundet sammen

ATV's Topmøde vil igennem oplæg, interviews, workshops og paneldebatter støbe fundamentet for en tidssvarende teknologistrategi for Danmark.

Vi kalder teknologistrategien for "Danmark 5.0" – et signal om, at vi tænker længere frem, end blot  ”den fjerde industrielle revolution”, som mest fokuserer på industrien. Danmark 5.0 skal binde hele samfundet sammen på en intelligent, smart, bæredygtig og respektfuld måde med mennesket i centrum.

 

Du kan tilmelde dig via følgende link.

Bemærk Topmødet live-streames, og de fysiske pladser bliver fyldt op efter "først til mølle"-princippet ved tilmelding.  

En stor tak til sponsorer af Teknologisk Topmøde

Billede
Kontakt
Fuldt navn

Bjarke Wiegand

Stilling
Chefkonsulent
Fuldt navn

Lise Thurmann

Stilling
Chefsekretær

Relaterede nyheder og artikler