Titel

Husk forårets konferencer hos SEMAPP og Jord & Grundvand

Octo Slug
Nyhed
Dato

Foråret byder på flere spændende faglige konferencer, arrangeret af henholdsvis ATV-SEMAPP og ATV Jord & Grundvand, der begge er uafhængige organisationer stiftet af ATV.

Fleksibel automation – vejen til konkurrencedygtig dansk produktion?

ATV-SEMAPP er tirsdag den 23. maj 2017 arrangør af temamødet ”Fleksibel automation – vejen til konkurrencedygtig dansk produktion?”.

Mange virksomheder udnytter ikke potentialet i fleksibel automation. I gennemsnit er kun 27 % af produktionsprocesserne i danske fremstillingsvirksomheder automatiserede, og kun 31 % af eksekvering, sporing, processtyring og indkøring af nye produkter i virksomhederne er digitaliseret.

Der er derfor et stort behov for, at fremstillingsvirksomheder fremadrettet automatiserer store dele af produktionsprocesserne, så de kan producere mindre seriestørrelser rentabelt og reducere lagerbindinger. Derudover er der behov for, at automation ikke alene ses som et omkostningsbesparende potentiale, men som et middel til at øge den samlede agilitet og kundeorientering. Temadagen fokus på forskellige tilgange og erfaringer med fleksibel automation.

Tid: Tirsdag den 23. maj 2017 kl. 9.00 – 16.00
Sted: Forskerparken 10, Auditoriet, Centerbygningen, 5230 Odense M

Jordforureningsindsatsen – hvad nytter det?

ATV Jord og Grundvand afholder den 25. april temamøde om jordforureningsindsatsen. I mere end 30 år har det offentlige kæmpet med at rydde op efter fortidens synder. Det er sket via først kemikalieaffaldsdepotloven, så affaldsdepotloven og fra 2000 jordforureningsloven. Der er tilført milliarder af kroner til at få styr på de herreløse jordforureninger, og der er gennemført tusinder af kortlægninger, undersøgelser og afværgeforanstaltninger. Dertil skal lægges kommunernes og de mange private indsatser.

På trods heraf stiger antallet af kortlagte arealer fortsat, og tidspunktet for afslutning af opgaven rykker stadig længere ud i fremtiden. Man kan derfor med rette spørge, om jordforureningsindsatsen er ”skruen uden ende”, eller hvad det hele egentlig nytter? På dette møde vil ATV Jord og Grundvand forsøge at indkredse svarene på disse spørgsmål, og deltagerne får lejlighed til at diskutere behov og forventninger til den videre indsats.

Tid: Tirsdag den 25. april 2017 kl. 10.00 – 16.00
Sted: Schæffergården, Jægersborg Allé 166, 2820 Gentofte

Ny kvælstofregulering

Både for meget og for lidt er skidt, når det drejer sig om kvælstof (N). For lidt kvælstof kan føre til lave afgrødeudbytter og nedsat fødevareproduktion, mens for meget kvælstof kan være skadeligt for miljøet og vores sundhed.

På ATV Jord og Grundvands møde den 15. juni vil der blive givet et overblik og status over kvælstofproblematikken både i forhold til fødevareproduktion og tab til miljøet. Emnet er særlig relevant, da Danmark lige nu – i forlængelse af Fødevare- og Landbrugspakken fra 2015 – er i færd med at implementere en helt ny og målrettet måde at regulere kvælstofanvendelsen i landbruget på.

Der vil blive givet en status over lovgivningen og de tanker, der foreløbigt er gjort m.h.t. den nye regulering, det aktuelle kvælstofforbrug i landbruget og konsekvenserne for vandmiljøet. Der vil både være fokus på målinger og modelberegninger i forhold til påvirkningen af grundvandet. Vi vil høre om hvilke udfordringer og fordele, som landbruget ser med den nye kvælstofregulering, og hvordan der opnås lokalt engagement
og dialog mellem lodsejere, kommuner og vandforsyninger om grundvandsbeskyttelsen.

Tid: Torsdag den 5. juni 2017 kl. 10.00 – 16.00
Sted: Radisson Blu H. C. Andersen Hotel, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense C

ATV Jord og Grundvand arrangerer også gå-hjem-møder og temamøder – kontakt Lisbeth Verner på e-mail atvlv@env.dtu.dk , telefon 45 25 21 77 for mere information.

Relaterede nyheder og artikler