Hovedbillede
Billede
Mogens Lykketoft taler om FN's 17 nye bæredygtighedsmål ved ATV-DTU Sustain-konferencen d. 30. november
Undertekst til billede/video

Mogens Lykketoft taler om FN's nye bæredygtighedsmål ved ATV-DTU Sustain-konferencen den 30. november

Titel

Hør Mogens Lykketoft tale om FN’s nye globale bæredygtighedsmål

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Mogens Lykketoft er hovedtaler, når ATV den 30. november holder en konference om FN’s nye globale bæredygtighedsmål. Konferencen holdes i samarbejde med Sustain DTU. Mogens Lykketoft var formand for FN’s generalforsamling i 2015, hvor de nye globale bæredygtighedsmål blev vedtaget.

ATV er særligt optaget af, hvordan dansk teknologi og viden kan bidrage til at nå bæredygtigheds-målene miljømæssigt, økonomisk og socialt – og samtidig skabe en bæredygtig forretning. På konferencen vil der blive fokuseret på biobaserede løsninger, energi og vand. Det endelige program er under udarbejdelse.

Konferencen henvender sig til virksomheder, offentlige institutioner, forskere, interesseorganisationer og beslutningstagere på området.

Om bæredygtighedsmålene

I september 2015 blev FN’s nye globale bæredygtighedsmål frem mod 2030 vedtaget. De nye mål omhandler de vigtigste økonomiske, sociale og miljømæssige udfordringer i verden og sætter mål for fattigdomsbekæmpelse og bæredygtig udvikling.

Billede
Oversigt over FN's 17 nye bæredygtighedsmål
FN har defineret 17 nye bæredygtighedsmål, som kan blive skelsættende for danske virksomheder.

Målene ligger i forlængelse af 8 Millennium Development Goals (MDG), som udløber i år. De 8 målsætninger blev primært udviklet og fastsat af regeringer med henblik på udviklingslande. De nye globale mål består af 17 overordnede mål og 169 delmål, som gælder alle lande i verden, og de er blevet udviklet med input fra regeringer, den private sektor, internationale organisationer og andre aktører.

Erhvervslivet har denne gang været stærkt involveret i formuleringen af målene og de indikatorer, der foreslås til at evaluere dem. Der er en klar forståelse i internationale kredse af, at industrien spiller en central rolle for muligheden for at opfylde mange af målene og for at sikre udviklingen af verden i en bæredygtig retning.

Bæredygtighed skal for alvor sættes på erhvervslivets dagsorden, og innovationen skal have bæredygtighed som et af de centrale mål. Her ligger stærke muligheder for dansk teknologi og dansk erhvervsliv, som har lange traditioner for at tænke både miljømæssig og social bæredygtighed ind i sine produkter og ydelser.

Kontakt
Fuldt navn

Dorthe Brander Pedersen

Stilling
Chefkonsulent

Relaterede nyheder og artikler