Titel

Forsk2025: Giv input gennem ATV

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

ATV er af Styrelsen for Forskning og Innovation blevet bedt om at give indspil til udarbejdelsen af det kommende Forsk2025-katalog, der skal beskrive særligt lovende forskningsområder. Kataloget udarbejdes af Uddannelses- og Forskningsministeriet og skal blandt andet bruges som beslutningsgrundlag for fremtidige strategiske prioriteringer inden for forskning.

Ministeriet nævner selv de politiske forhandlinger om forskningsreserven, strategiske overvejelser på vidensinstitutioner og dansk deltagelse i internationale forskningssamarbejder som tre felter, hvor kataloget forventes anvendt.

På den baggrund vil vi opfordre Akademiets medlemmer og partnermedlemmer til at bidrage til ATV’s indspil til Ministeriet. ATV’s bidrag vil blive koordineret af Akademiets fem tværfaglige temagrupper:

  • Bæredygtig teknologi, naturressourcer, infrastruktur og energi
  • Digitalisering og Big Data
  • Videns- og teknologibaseret produktion
  • Science og Engineering i uddannelserne
  • Sundhed, forebyggelse og sundhedsteknologi

Det samlede Forsk2025-katalog skal ligge klar i foråret 2017, og ATV’s indspil skal sendes til ministeriet senest den 1. juni 2016. Derfor vil processen med at udforme ATV’s indspil blive kort og intens. Hvis du eller dit arbejdssted ønsker at bidrage til ATV’s indspil, bedes I kontakte sekretariatet hurtigst muligt for at høre om den videre proces.

Uddannelses- og Forskningsministeriet udarbejder kataloget på baggrund af en proces, hvor en række interessenter, herunder ATV, bidrager.