Hovedbillede
Billede
Globus
Titel

Engineering Diplomacy: Fred og velstand gennem teknologisamarbejde

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Geopolitiske spændinger udfordrer internationalt forsknings- og teknologisamarbejde. Derfor deltager ATV i et europæiske initiativ om Engineering Diplomacy, der sætter fokus på tekniske akademiers potentielle rolle i Science og Engineering Diplomacy.

ATVs europæiske paraplyorganisation Euro-CASE afholder i 2024 en række møder, som undersøge interessen for at etablere en ’Engineering Diplomacy’-platform under Euro-CASE. Hensigten med platformen skulle være at inddrage akademierne i en løbende diskussion af rammebetingelserne for internationalt forsknings- og teknologisamarbejde i lyset af geopolitiske spændinger. Derudover får Euro-CASE-medlemmerne mulighed for at drøfte, hvordan de tekniske akademier bidrager/kan bidrage til den igangværende debat i Europa om internationalt samarbejde inden for teknologiudvikling og teknisk videnskab. 

Hvad er Engineering Diplomacy?

Begrebet ‘Engineering Diplomacy’ er inspireret af Science Diplomacy og TechPlomacy (se ICDK), som begge har en længere historik og større konceptuel ramme. Dog dækker ingen af disse to begreber den rolle, som de tekniske videnskaber potentielt kan spille i diplomatiet. Og netop derfor er Engineering Diplomacy relevant. 

De tekniske akademier kan spille en central rolle i Engineering Diplomacy med udgangspunkt i deres faglige ekspertise. De kan være værdifulde partnere for industrien, såvel som for regeringer og universiteter, i at udvikle og implementere effektive strategier for Engineering Diplomacy. Derudover kan tekniske akademier tilbyde en neutral platform for dialog og samarbejde, hvilket er afgørende i en verden, der er præget af stigende polarisering.

Euro-CASE' Engineering Diplomacy-initiativ har potentialet til at yde et væsentligt bidrag til at håndtere udfordringerne i dagens komplekse geopolitiske miljø. Ved at udnytte de tekniske akademiers ekspertise og erfaring kan Euro-CASE hjælpe med at fremme fred, velstand og sikkerhed gennem teknologisamarbejde.

Kontakt
Fuldt navn

Martin Bech, PhD

Stilling
Senior Advisor