Titel

Dialogmøde om ph.d.’er i fremstillingsindustrien

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Hvordan sikrer vi, at uddannelse af ph.d.er og ErhvervsPhD’er medfører de rette kompetencer til den danske fremstillingsindustri i fremtiden? Er der virkemidler, der kan øge dette mod fremtidens arbejdskraft i fremstillingsindustrien? Det sætter ATV fokus på ved et dialogmøde den 20. maj på Aalborg Universitet.

På mødet mødes en række aktører fra organisationer, universiteter og industrien til en drøftelse af industriens behov samt universiteternes og industriens erfaringer med ErhvervsPhD’er. Dialogmødet vil også komme ind på adgangsveje til optag på ErhvervsPhD-ordningen, forskningshøjde, relevans, arbejdsmiljø, forskningsmiljø og karriereveje efter endt uddannelse.

På dialogmødet vil følgende personer holde oplæg:

  • R & D Manager Thorkil K. Iversen, Hydrema Produktion A/S: En mindre virksomheds erfaringer med ansættelse af ph.d.’er og ErhvervsPhD’er.
  • Manager Christian Rasmussen, Grundfos Holding A/S: Grundfos’ erfaringer med ansættelse af ph.d.’er og ErhvervsPhD’er samt Grundfos’ interne karrierefokus og -forløb.
  • Ph.d. Rasmus Mørk: At være ErhvervsPhD i en mindre virksomhed, Liftra ApS, herunder erfaringer med forskningshøjde, karriereveje, mm.

Efter oplæggene vil deltagerne drøfte følgende punkter:

  • Kan større og mere interaktion mellem uddannelsesinstitutioner og produktionserhvervene i uddannelse af ErhvervsPhD’er og ph.d.’er til industrien bidrage med relevante kompetencer og forskningshøjde?
  • Hvilke teknologiske kompetencer vil fremtidens fremstillingsmedarbejdere få brug for, og hvorledes kan uddannelse af ErhvervsPhD’er og ph.d.’er til industrien bidrage hertil?
  • Kan bedre sammenhænge og overgange mellem uddannelse af ErhvervsPhD’er og ph.d.’er til industrien og andre uddannelsesområder skabe mulighed for, at flere uddannes til de områder, hvor produktionserhvervene efterspørger arbejdskraft?
  • Kan bedre sammenhænge, overgange mellem uddannelse af ErhvervsPhD’er og ph.d.’er til industrien og efteruddannelse skabe bedre mulighed for karriereudvikling?
  • Hvordan en fleksibel model se ud, hvis uddannelse af ErhvervsPhD’er og ph.d.’er til industrien skal hænge sammen med andre uddannelsesveje, have forskningshøjde og være relevant for både store og små virksomheder?

Dialogmødet er et led i ATV’s projekt ”Uddannelser til fremtidens vidensbaserede produktion”, som ser på, hvordan man kan styrke danske uddannelser og deres sammenhæng, så de tilgodeser behovet for kompetencer til fremtidens vidensbaserede produktion.

Efter mødet udarbejdes 1-2 anbefalinger, som inkluderes i projektets arbejde med at kvalificere og dokumentere problemstillinger og muligheder.

Kontakt
Fuldt navn

Maja Lænkholm

Stilling
Specialkonsulent

Relaterede nyheder og artikler