Hovedbillede
Billede
Hvilke kompetencer er nødvendige hos civilingeniører, der skal arbejde i produktionserhvervene?
Titel

Dialogmøde: Civilingeniører til produktionserhvervene

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

I disse år opstår mange nye tekniske muligheder inden for industriproduktion, blandt andet som følge af digitalisering. Hvilke nye krav stiller det til kompetencerne hos kandidater, der skal ansættes i fremstillingsindustrien? Den 23. september afholder ATV et dialogmøde på Aalborg Universitet om kandidater til fremtidens produktion, med særlig fokus på civilingeniører.

Dialogmødet vil berøre, hvad kandidater skal kunne for at bidrage til fremtidens vidensbaserede produktion, og hvordan man i uddannelsesforløbet integrerer dialog med industrien for at sikre relevans for fremstillingsindustrien. I hvor høj grad skal der eksempelvis være projektsamarbejde med industrien i uddannelsen? Hvordan er uddannelsesforløbet optimalt med sigte på fremstillingsindustriens behov? På dialogmødet taler Dr. Ruth Graham om ”Achieving excellence in engineering education”.

Professor Anette Kolmos, AAU, vil præsentere resultater fra en ny undersøgelse af årgang 2010 – alle danske ingeniørstuderende indskrevet i 2010 – med henblik på uddannelsesforløb, forventninger til beskæftigelse, motivation, m.m.

Desuden vil der være indlæg fra virksomheder, der belyser deres kompetencebehov og forventninger til civilingeniører og andre kandidater.

Indlæggene vil lede op til en dialog om ingeniørpraksis, samarbejde mellem virksomhed og uddannelsesstedet i uddannelsesforløbet, den innovative ingeniør, internationale studerende og sammenhæng i studierne.

Del af møderække

Dialogmødet er det andet i en række, hvor ATV vil afdække, hvorledes karriereveje, kompetenceudvikling og sammenhæng i uddannelsessystemet ser ud på flere uddannelsesniveauer.

Mange danske virksomheder vil i fremtiden mangle ingeniører til at varetage, styre og udvikle fremtidens produktion. ATV’s projekt ”Uddannelser til fremtidens vidensbaserede produktion” har taget denne udfordring op og sammen med Aalborg Universitet, MADE, Engineer the Future, universiteterne samt Grundfos og LEGO Koncernen. ATV sætter i projektet lup på uddannelser inden for teknisk videnskab og naturvidenskab, der kan understøtte fremstillingsindustrien.

Relaterede nyheder og artikler