Hovedbillede
Billede
ATV's direktør Lia Leffland (th) her sammen med Katrine Krogh Andersen, dekan ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet
Undertekst til billede/video

ATV's direktør Lia Leffland (th), her sammen med Katrine Krogh Andersen, dekan ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Titel

Debatindlæg: Forskning skal kobles til erhvervsliv

Octo Slug
Nyhed
Dato

Vi skal ikke bare tænke forskning for forskningens skyld. Dansk forskning er dynamoen, der driver de vidensintensive virksomheder. Vi skal derfor sørge for, at midler til forskning også tager forbehold for virksomhedernes behov, skriver ATV-direktør.

Hvis Akademiet for de Tekniske Videnskaber kunne opfylde et ønske for dansk forskning anno 2020, skulle det være et markant løft af forskningsinvesteringer – især inden for den tekniske og naturvidenskabelige forskning.

Den teknologiske udvikling accelererer i et tempo, ingen havde forudset, og intet tyder på, at den udvikling stopper foreløbigt. Tværtimod, for når vi ser ind i fremtiden, stiller områder som sundhed, uddannelse, klima og miljø større krav til, at forskning og teknologi skal finde løsninger. Hurtigst muligt – og helst i går.

Læs hele indlægget på Science Report via linket til højre. 

Læs også om Tech Talken "Viden gør Danmark rigere" den 17. marts, hvor ATV lancerer året State of the Nation-rapport, der årligt kortlægger Science & Engineering-virksomhedernes betydning for dansk økonomi.

Kontakt
Fuldt navn

Lia Leffland

Stilling
Akademidirektør
Fuldt navn

Troels Rud

Stilling
Kommunikationschef