Hovedbillede
Billede
Foto fra session om bæredygtighed i uddannelserne på topmøde 2019
Titel

Bæredygtighed integreret i uddannelserne - se præsentationer

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Det er afgørende, at alle børn og unge i Danmark får viden og færdigheder om bæredygtighed gennem deres uddannelse, for derved får vi den største mulighed for at påvirke udviklingen.

Samfundet støder i stigende grad mod grænser for belastningen af miljø, klima og naturlige ressourcer. FN’s bæredygtige udviklingsmål er en erkendelse af behovet for en bæredygtig udvikling af verden.

På ATV's Teknologiske Topmøde handlede session 3 om, hvordan de forskellige uddannelsesniveauer arbejder med at give børn og unge viden og færdigheder til at forstå og arbejde med bæredygtighed.

Uddannelserne fortalte, og industrien kommenterede. 
Repræsentanter fra alle uddannelsesniveauer fra grundskole til universitet fortalte med stort engagement, hvordan de arbejder med bæredygtighed i uddannelserne i dag. Tre repræsentanter fra virksomheder anerkendte det spændende arbejde og kom med inspirerende kommentarer.

Gruppedrøftelser. Efter oplæggene drøftede deltagerne i grupper, hvordan vi kan drage nytte af og påvirke de unges kompetencer. De beskrev hvilke initiativer, de kunne ønske fra politikerne, industrien og uddannelsesinstitutionerne og endelig drøftede de, om Danmark kan eksportere vores uddannelses-system.

Find præsentationerne i højre side. 

Relaterede nyheder og artikler