Hovedbillede
Billede
charlotte rønhoff årsmøde
Undertekst til billede/video

ATV's nye signaturprojekt: "Guide til et resilient Danmark" blev officielt lanceret på ATV's Årsmøde i maj, hvor formand for "guidekomiteen", Charlotte Rønhof, præsenterede projektet.

Titel

ATV udpeger strategiske teknologier for Danmark

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Første analyse fra ATV's nye projekt: "Guide til et resilient Danmark" bliver at identificere de vigtigste teknologiområder for Danmarks fremadrettede resiliens over for store samfundsudfordringer.

ATV's 800 medlemmer vil i løbet af efteråret få tilsendt et spørgeskema, hvor de skal forholde sig til, hvilke teknologiområder der er vigtigst for Danmarks fremadrettede bæredygtighed og resiliens.

Spørgeskemaet er en del af en større analyse af teknologiske perspektiver for Danmarks bæredygtige omstilling, der skal være med til at sætte rammerne for ATV's nye, store 5-årige projekt: "Guide til et resilient Danmark", som finansieres af Danmarks otte universiteter samt fem markante fonde.

Billede
Resilient_Danmark_grafik
Den digitale og bæredygtige omstilling af samfundet kræver nye ideer og samarbejder. I "Guide til et resilient Danmark" mobiliserer ATV et bredt udsnit af det danske økosystem, der skal drive den omstilling. Læs mere om projektet.

I øjeblikket er Teknologisk Institut i gang med en skanning af globale teknologitrends, som skal danne baggrund for en bruttoliste over teknologiområder, som Danmark skal forholde sig til, da disse vil være afgørende for hele verdens bæredygtige omstilling og resiliens.

Resultatet af analysen bliver en opgørelse og uddybning af de teknologiområder, som ATV's medlemmer mener, at Danmark fremadrettet skal satse strategisk på i den nødvendige omstilling til stadig mere fossilfrie, biobaserede og digitalt understøttede teknologier. Analysen vil blive præsenteret og debatteret på ATV's Teknologiske Topmøde den 21. november. 

Mission Lab skal accelerere CO2-fangst

Ovenstående blev besluttet af ATV's såkaldte "guidekomité", der blev samlet for første gang den 20. juni. Guidekomiteen, som er styrekomité for projektet, består af 15 personer, der repræsenterer de vigtigste nøgleaktører for Danmarks teknologiske omstilling.

Guidekomiteen, der ledes af et formandskab bestående af formand for Bornholms Erhvervsfond, Charlotte Rønhof, Senior Vice President i Novozymes, Claus Crone Fuglsang og koncerndirektør på DTU, Carsten Orth Gaarn-Larsen, besluttede desuden at oprette et såkaldt "Mission Lab" omkring at accelerere implementeringen af CCUS (Carbon Capture, Utilization and Storage) i Danmark.

Et Mission Lab er et delprojekt, som samler de vigtigste nøgleaktører for en given teknologisk omstilling om en fælles mission. I alt vil guideprojektet i projektperioden iværksætte 9-12 Mission Labs, der skal bidrage til at accelerere Danmarks omstilling til stadig mere fossilfrie, biobaserede og digitalt understøttede teknologier.

Studietur til Canada 

ATV tog allerede hul på vidensindsamling og mobilisering af et CCUS-økosystem tidligere på året. Her sendte ATV sammen med CLEAN en delegation med 24 topledere, eksperter og myndighedspersoner inden for CCUS til Canada for at blive klogere på CCUS-udfordringer og -potentialer i Danmark. Se videoen, som også blev præsenteret ved CCUS Summit.

Video URL

Relaterede nyheder og artikler