Hovedbillede
Billede
Titel

ATV og Industriens Fond arbejder videre med Fremtidens Bæredygtige Produktion

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

En bevilling fra Industriens Fond sikrer det fortsatte samarbejde om at udvikle fremtiden bæredygtige produktion.

I sensommeren bevilligede Industriens Fond 3 millioner til anden fase af ATV-projektet Fremtidens Bæredygtige Produktion. I anden fase af projektet skal der indhentes viden om SMV’ernes indsatsområder i forhold til den grønne omstilling. Eksempler på centrale indsatsområder er bl.a. bestyrelses og ledelsers beslutningsgrundlag, grøn forskning og udvikling, værdikædesamarbejde, symbioseinitiativer, den sociale dimension etc. 
 
Målsætningen er at styrke den fælles referenceramme for bæredygtig produktion i Danmark på tværs af aktørerne, samt – via et bæredygtighedsbarometer – løbende at dokumentere udviklingen og sætte retning på fremtidige indsatsområder. Dét arbejde startede allerede i første fase af projektet, hvor der blev udviklet en baseline for den danske produktionsindustris grønne omstilling. Den langsigtede målsætning er at gøre Danmark til verdens mest bæredygtige produktionsland.
 
Projektet ledes af Akademiet for de Tekniske Videnskaber og en lille arbejdsgruppe herunder bestående af akademimedlemmer Anne-Lise Høg Lejre, Teknologisk Institut; Christian Rasmussen, Grundfos; Brian Vejrum Wæhrens, AAU og Jesper Jerlang, Danfoss.

Derudover har ATV-sekretariatet fået to nye kollegaer ombord, som også er tilknyttet projektet. Det drejer sig om konsulent Abeline Bentzon-Tarp, der kommer fra en stilling som forskningsassistent på Københavns Universitet, og studentermedhjælper Christoffer Søholm Kristensen, der læser en kandidatgrad i Design & Innovation på DTU. 
 

Relaterede nyheder og artikler