Hovedbillede
Billede
Transformation Lab første møde
Titel

ATV får hjælp til at arbejde missionsorienteret

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

ATV’s Transformation Lab skal skabe sammenhæng og styrke det missionsorienterede arbejde i de kommende 12 Mission Labs under ATV’s ambitiøse projekt ”Guide til et re-silient Danmark”. Der blev ved første møde lagt vægt på, at Transformation Lab skal mobilisere forestillingsevnen til at handle og agere i de enkelte Mission Labs.

Som led i ATV’s projekt ”Guide til et resilient Danmark” er der nedsat et Transformation Lab. Det skal dels hjælpe projektets involverede med at arbejde missionsorienteret, dels agere som en slags sparringspartner med de 12 Mission Labs, som skal gennemføres inden for projektets femårige levetid.

Transformation Lab er multidisciplinært og repræsenterer en spændende vifte af ekspertiser og kompetencer, herunder erfaring med at drive missionsorienterede processer og projekter, adfærdsforskning og -påvirkning, policyudvikling, disruption, udvikling af nye forretningsmodeller samt innovations- og erhvervsfremme. Tilsammen bidrager deltagerne med en holistisk tilgang til teknologiske potentialer og udfordringer.

Hvem er med

Deltagerne er:

  • Michael Lumholt (forperson), founder, Lumholt Space Technologies (ATV-Rådet)
  • Annika Agger, cand.tech.soc., ph.d., lektor med speciale i borgerinddragelse, Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet
  • Claus Beier, professor, ph.d., Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet
  • David Budtz Pedersen, professor, ph.d., Institut for Kommunikation og Psykologi, Aalborg Universitet København 
  • Dorthe Lybye, tidligere Director Technology Innovation i Rockwool (ATV-Rådet)
  • Jacob Sherson, professor MSO, Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus Universitet + Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet (ATV-Rådet)
  • Jan Madsen, professor, institutdirektør, DTU Compute (ATV-Rådet)
  • Julie Hjort, Director of Sustainable Transition, DDC – Dansk Design Center
  • Laura Lynggaard Nielsen, Senior Security Anthropologist, Alexandra Instituttet
  • Martin Vesterby, ejer, MedData. Medejer og/eller involveret i flere startups.
  • Rune Baastrup, direktør, Teknologirådet / DeltagerDanmark
  • Steffen Dalsgaard, professor i Anthropology of Digital Technology ved Dept. of Business IT samt centerleder for Center for Climate IT - begge under IT Universitetet (ATV-Rådet ekstern)

Gruppen vil blive suppleret med en repræsentant fra aktive Mission Labs, så der skabes synergi og læring på tværs og tages udgangspunkt i de konkrete problemstillinger, som Mission Labs behandler. I gruppen sidder også fire personer fra Rådet og en ekstern, idet Transformation Lab er tæt knyttet til Rådets arbejde.

Pt. er der et Mission Lab i gang på CCUS ”Carbon 110 %”, og det er planen at lancere yderligere to i november.

Første møde

Transformation Lab holdt sit første møde d. 23. oktober. Formålet var at etablere en fælles forståelse af opgave og mandat, kvalificere en række ideer, der er i spil til kommende Mission Labs, og give input til, hvad et resilient samfund egentlig er. Der blev lagt vægt på tillid, politisk mod, sammenhængskraft, hensyn til alle former for liv, handlekompetente borgere og agil demokratisk inddragelse.

Der var stort engagement, og det var tydeligt, at gruppens mange forskellige discipliner og fagligheder uden tvivl vil berige projektet og udfordre ATV på den gode måde. En pointe, der gik igen, var, at de forskellige Mission Labs skal hjælpe med at aktivere og mobilisere forestillingsevnen til at handle, agere, udvikle og implementere på nye måder og turde tænke stort og ambitiøst.

Kort om Transformation Lab

Formålet med Transformation Lab er at understøtte og samle læring fra arbejdsmetoden i Mission Labs. Arbejdsmetoden, erfaringer og læringer vil blive beskrevet i en Mission-playbook.

Transformation Lab vil sørge for, at der er sammenhæng og synergier mellem de forskellige Mission Labs. Der vil ske en kontinuerlig drøftelse af resultater og processer på tværs af Mission Labs, herunder samfundsmæssige og brugerrettede perspektiver, der som udgangspunkt skal være en komponent i alle Mission Labs.

Transformation Lab mødes 4-6 gange om året.

Relaterede nyheder og artikler