Hovedbillede
Billede
sage senior ambassadors
Titel

ATV er medarrangør af international sommerskole i Bangalore

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Den 5. juni startede 25 danske og internationale master- og ph.d.-studerende på echo network’s sommerskole. Programmet byder både på online undervisning, projektforløb i Bangalore, besøg på et Tiger Sanctuary og afsluttes med et network summit.

I samarbejde med ATV og Innovation Centre Denmark sætter echo network en stor milepæl denne sommer, når 25 studerende mødes i Bangalore for at deltage i to ugers intensiv læring med fokus på konkrete problemstillinger inden for sundhed, landbrug, økosystemer og cirkulær økonomi.

Forud er gået seks uger med online undervisning og møder med repræsentanter for NGO’er, virksomheder og universiteter, der på hver sin måde arbejder med at bygge bro mellem videnskab, civilsamfundet og politiske beslutningstagere.

Sommerkurset afsluttes med echo network summit den 10.-12. august, hvor de studerende får mulighed for at præsentere deres projekter for netværkets medlemmer. Der vil være deltagere fra næsten 100 indiske, danske og internationale organisationer. Fra ATV-sekretariatet deltager Lia Leffland.

Mød de studerende

Læs mere om de 25 studerende

Et nyt syn på forskning, uddannelse og ’impact’

Echo netværket blev etableret for at eksperimentere med nye måder at koble forskningen til civilsamfundet. Netværket arbejder med, at civilsamfundets repræsentanter integreres i forskningsarbejdet på en måde, så de føler sig hørt og respekteret – og dermed i sidste ende er åbne over for forskningens forslag til nye redskaber, teknologier og platforme, der kan skabe grøn ’impact’ i deres hverdag.

Sideløbende med dette arbejde lægger netværket også vægt på vigtigheden af nye uddannelsestilbud, der introducerer studerende til en bred vifte af civilsamfundsorganisationer, politiske beslutningstagere og virksomheder. Aktører, der alle skal indtænkes i arbejdet med at sikre en mere bæredygtig levevis. Ønsket er at skabe en ny generation af tværfaglige forskere, som kan tackle problemer på tværs af forskellige fagdomæner.

Fire områder, som echo netværket arbejder med

OneHealth: undersøge, hvordan miljøet samt dyr og menneskers sundhed påvirkes af det omkringliggende samfund i et bydistrikt

Regenerative Agriculture: implementeringsstrategi for økosystembaseret, regenerativt og bæredygtigt landbrug i udvalgte landdistrikter

Ecosystem Valuation: en evalueringsstrategi for økosystemernes værdi i form af ressourcer, socioøkonomi og klimapåvirkning

Circular Bioeconomy: Promovere transitionen til cirkulær bioøkonomi via nye teknologier og applikationer inden for plastik, vand og tekstiler.

 

Kontakt
Fuldt navn

Martin Bech, PhD

Stilling
Senior Advisor

Relaterede nyheder og artikler