Hovedbillede
Billede
André Rogaczewski foran en rød murstensbygning.
Undertekst til billede/video

André Rogaczewski vil løfte sløret for sine visioner om, hvordan Teknologipagten kan bruges til at skabe intelligent vækst.

Titel

André Rogaczewski taler på Teknologidagen

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

CEO for Netcompany og formand for Teknologipagtrådet André Rogaczewski er bekræftet som taler ved ATV’s Teknologiske Topmøde – Teknologidagen 2018. Teknologisporene er tæt på at være klar.

Den sidste hovedtaler til ATV’s Teknologiske Topmøde – Teknologidagen 2018 er nu bekræftet. Det er André Rogaczewski, CEO for Netcompany og formand for Teknologipagtrådet. På topmødet, som finder sted i DGI-byen i København tirsdag den 13. november 2018, vil teknologiledere fra universiteter og erhvervsliv, politikere, analytikere og opinionsdannere perspektivere og diskutere Danmarks muligheder og udfordringer i den forbindelse.

Session 1: Disruptive, digitale teknologier og bæredygtighed

FN’s bæredygtige udviklingsmål er en erkendelse af, at verden har brug for en mere bæredygtig udvikling. Virksomhederne og den tekniske videnskab spiller en central rolle for opnåelsen af mange af disse mål. Det kan ske ved at udvikle langt mere miljøeffektive teknologier og måder at producere på for at gøre det muligt for en voksende global befolkning at have et bæredygtigt forbrug.

På sessionen om bæredygtighed vil eksperter fra erhvervslivet og forskningssektoren debattere de udfordringer og muligheder, som danske virksomheder og universiteter står over for i forbindelse med at udvikle og udnytte disruptive, digitale teknologier inden for bæredygtighed.

Hør bl.a. følgende talere og deltag i dialogen med:

  • Executive Innovation Architech Kim Escherich, IBM
  • Senior Group Director, Head of Digital Development Bo Grave, Rambøll

Disruptive, digitale teknologier er højt på dagsorden i Danmark, andre lande og på politiske topmøder, og der popper eksempler op, som eksempelvis i Kina, hvor de har en konkret og ambitiøs strategi for at blive verdens førende udviklingshub inden for digitale disruptive teknologier.

Tre break-out sessions

Topmødet byder desuden på tre dybdegående break-out-sessions om, hvilke muligheder og udfordringer, som disruptive, digitale teknologier giver inden for temaerne bæredygtighed, produktion og sundhed.

På topmødet ser vi ser nærmere på, hvordan kunstig intelligens og andre disruptive, digitale teknologier kan bruges til at styrke vækst og velfærd i en dansk kontekst. Hvordan ruster Danmark sig til en stigende global konkurrence, der i stigende grad er bestemt af, hvordan virksomheder og universiteter anvender disruptive, digitale teknologer?

Session 2: Produktions-virksomheder i digital omstilling

Brug af disruptive, digitale teknologier udfordrer danske produktionsvirksomheder på den måde, at de skal omstille en traditionel, fysisk produktion til at være mere digital og bruge nye, intelligente teknologier.

Samtidig er der en mulighed for at udvikle nye produkter baseret på data og med kunstig intelligens. På sessionen om produktion vil fokus være på, hvor danske produktionsvirksomheder placerer sig i denne omstilling, og i hvilket omfang danske produktionsvirksomheder er konkurrencedygtige i forhold til andre lande.

Desuden vil vi tage en dialog om, hvordan både nye og veletablerede producerende virksomheder arbejder med digitale, disruptive teknologier, og hvor udfordringerne og mulighederne består. Mød bl.a. følgende talere og deltag i dialogen:

  • Direktør Anne-Lise Høg Lejre, Produktion, Teknologisk Institut
  • Software developer Henrik Aanæs, 3Shape
  • Senior Manager Ulrich Hedegaard Brorson, Advanced Manufacturing Engineering, Grundfos A/S

På mødet vil ATV drøfte behovet for at udvikle en målrettet strategi for, hvordan Danmark kan få det bedst mulige fodfæste i en ny, global arbejdsdeling, der i stigende grad dikteres af disse teknologier.

Teknologier som Big Data, IoT og kunstig intelligens står for at ”disrupte” virksomheders forretningsmodeller, universiteternes forskning og uddannelser og hele den måde, vi hænger sammen på som samfund.

Hør bl.a. om:

  • Kinas ambitiøse planer for at vende op og ned på den globale arbejdsdeling gennem en massiv satsning på kunstig intelligens, og om hvordan en delegation af teknologiledere fra ATV oplever den kinesiske teknologirevolution, og hvor Danmark skal steppe up.
     
  • Bestyrelsesformand Jens Mobergs overvejelser om digital disruption og fremtidig global arbejdsdeling, samt om hvordan Grundfos og PostNord skal manøvrere i denne fremtid.
     
  • Netcompanys direktør og formand for Teknologipagtrådet André Rogaczewskis visioner for, hvordan Danmarks Teknologipagt kan bruges til at skabe intelligent vækst.
     
  • En dansk strategi for disruptive, digitale teknologier med blandt andre uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers og direktør for Tænketanken Mandag Morgen, Lisbeth Knudsen.
     

ATV's Teknologiske Topmøde afsluttes med en paneldebat om, hvad politikere, universiteter og virksomheder kan og bør gøre for at sikre Danmarks fremtidige velfærd gennem ”intelligent vækst”.

Konferencen modereres af den bogaktuelle journalist og Kina-ekspert Christina Boutrup.

Session 3: Kunstig intelligens og Big Data inden for health care

Digitale, disruptive teknologier har et indlysende stort potentiale inden for sundhedsområdet. Kunstig intelligens og Big Data kan være med til at forbedre diagnosticering, identificere patienter i risikogrupper, strømline kliniske og administrative processer, lave bedre produkter og nye og mere præcise behandlinger.

Mulighederne og myterne om, hvordan kunstig intelligens kan revolutionere sundhedsområdet er mange. I denne session prøver vi at afmystificere nogle af myterne og med udgangspunkt i såvel danske som udenlandske eksempler ser vi nærmere på, hvordan der konkret arbejdes med udvikling og implementering af teknologierne. Mød bl.a. følgende talere og deltag i dialogen:

  • Senior Director Søren Riis, Technology Development, Oticon Medical og formand for Styregruppen for Sundhedsteknologi
  • Professor Jan Madsen, DTU Compute
  • Senior Director Uwe Hermann, Eriksholm Research Centre, Oticon

 

Kontakt
Fuldt navn

Bjarke Wiegand

Stilling
Chefkonsulent
Fuldt navn

Maja Lænkholm

Stilling
Specialkonsulent

Relaterede nyheder og artikler