Hovedbillede
Billede
Dimitrios Stamou fik overrakt Torkil Holm Prisen 2016 af professor Klaus Bock
Undertekst til billede/video

Dimitrios Stamou fik overrakt prisen af professor Klaus Bock

Titel

Torkil Holm Prisen 2016 til yngre kemiforsker

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Torkil Holm Prisen 2016 er tildelt professor Dimitrios Stamou, der i en alder af blot 41 år er professor ved Kemisk Institut ved Københavns Universitet og har præsteret enestående og original forskning.

​​ Prisen blev uddelt ved det internationale Torkil Holm Symposium, der arrangeres af ATV – Akademiet for de Tekniske Videnskaber. Prisen er på 50.000 kroner og gives til en yngre kemiforsker, der har markeret sig inden for den kemiske forskning, og har potentiale til yderligere udvikling.

Enestående og original forskningsaktivitet

Billede
Dimitrios Stamou holdt en forelæsning om sin forskning inden for biologiske systemer på enkeltmolekyleniveau
Prismodtageren holdt en oplæsning om sin forskning inden for biologiske systemer på enkeltmolekyleniveau

I begrundelsen for tildelingen fremhæver priskomiteen, at Dimitrios Stamou siden sin ansættelse på Københavns Universitet i 2004 har opbygget en enestående og original forskningsaktivitet, der har ført til betydelige gennembrud inden for kemisk manipulation og grundlæggende studier af biologiske systemer på enkeltmolekyleniveau.

Dimitrios Stamou er født i Grækenland og er uddannet ved Leeds University i Storbritannien og Ecole Polytechnique Fédéral de Lausanne i Schweiz. I 2004 kom han til Københavns Universitet, hvor han i 2010 blev udnævnt til professor. Han har publiceret sine forskningsresultater i førende videnskabelige
tidsskrifter og har præsteret en højt antal publikationer,
der citeres bredt.

Torkil Holm Prisen uddeles hvert andet år af en priskomité af eksperter. Midlerne til prisen stammer fra Torkil Holm Fonden.