Hovedbillede
Billede
Formanden for priskomiteen Niels Chr. Nielsen (t.v.) overrækker prisen til Kurt Gothelf (t.h.).
Undertekst til billede/video

Formanden for priskomiteen Niels Chr. Nielsen (t.v.) overrækker prisen til Kurt Gothelf (t.h.).

Titel

Professor Kurt Gothelf modtager Den danske polymerpris – ATV | Elastyrenprisen 2018

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

På ATV’s årsmøde den 25. april 2018 uddeltes Den danske polymerpris – ATV | Elastyrenprisen, som i år går til professor ved Aarhus Universitet Kurt Vesterager Gothelf.

Den danske polymerpris – ATV | Elastyrenprisen 2018 går til professor Kurt Vesterager Gothelf, Institut for Kemi, iNANO, Aarhus Universitet. I begrundelsen fra priskomiteen, der er sammensat af eksperter på området, hedder det blandt andet:

Billede
Den danske polymerpris – ATV | Elastyrenprisen 2018 blev på ATV’s årsmøde overrakt til professor ved AU Kurt Gothelf.
Den danske polymerpris – ATV | Elastyrenprisen 2018 blev på ATV’s årsmøde overrakt til professor ved AU Kurt Gothelf.

”Kurt Vesterager Gothelf har et tungt, videnskabeligt CV med et usædvanligt højt antal publikationer, mange citater og højt H-indeks. Han har de seneste 10 år været leder af Centre for DNA Nanotechnology på AU, som er et af Grundforskningsfondens Centers of Excellence, og han står nu i spidsen for Center for Multifunctional Biomolecular Drug Design, som er støttet af Novo Nordisk Fonden. Hans forskning har vist medicinske applikationsmuligheder, og han har skabt en start-up-virksomhed, hvorigennem hans innovative nanosensor til detektion af specifikke små molekyler kommercialiseres”.

Kurt Gothelf fremhæves endvidere som en pionér inden for forskning i at anvende polymerer i nanoteknologi ved at modificere og forme livets vigtigste polymer, DNA.

Pris for nytænkning og markante resultater

Den danske polymerpris – ATV | Elastyrenprisen er på 100.000 kroner og gives til en forsker, der har udmærket sig gennem nytænkning og markante resultater inden for kemisk forskning i og udvikling af syntetiske eller biologiske polymerer til medicinsk anvendelse – herunder arbejde inden for elastomere materialer.

Prisen er indstiftet efter ønske af afdøde ATV-medlem, civilingeniør Torbjørn Grenness. ATV’s præsidium uddeler prisen efter indstilling fra en komité af eksperter inden for polymerteknologi, og både kandidater fra forskningsinstitutioner og virksomheder kan komme i betragtning.