Titel

Hvem skal have ATV’s prestigefyldte kemipris?

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

En gang årligt uddeles Den danske polymerpris – ATV | Elastyrenprisen til en forsker, der har præsteret nytænkning og markante resultater inden for kemisk forskning i og udvikling af syntetiske eller biologiske polymerer til medicinsk anvendelse. Nu er det tid til at indstille kandidater til prisuddelingen i 2016.

Prisen er indstiftet efter ønske fra afdøde ATV-medlem Torbjørn Grenness, og mange af prismodtagerne er både excellente forskere, respekterede undervisere og har et godt blik for praktiske anvendelser af deres forskning.

For at komme i betragtning ved uddeling af prisen skal der indsendes en række oplysninger om kandidaten, et CV samt en motivation for indstillingen på højest en halv A4-side.

ATV opfordrer til at indstille kandidater fra såvel forskningsinstitutioner som fra det private erhvervsliv.

100.000 kroner uddeles på ATV’s årsmøde

Billede
Prismodtager i 2015 var Alexander Zelikin, lektor ved Institut for Kemi på Aarhus Universitet
Prismodtager i 2015 var Alexander Zelikin, lektor ved Institut for Kemi på Aarhus Universitet

Prisen uddeles på ATV’s årsmøde den 26. april 2016, og fristen for indstillinger og ansøgninger er to måneder før – fredag den 26. februar 2016.

I 2015 gik prisen til lektor Alexander Zelikin, Institut for Kemi, AU. I indstillingen hedder det bl.a., at ”Alexander Zelikin har evnet at frembringe originale grundvidenskabelige resultater samt haft øje for at udnytte disse til praktiske anvendelser. Ud over at være en excellent forsker har han også engageret sig i formidling af sin viden inden for medicinsk anvendelse af polymerer.”

En priskomite med dekan, professor Niels Chr. Nielsen, Aarhus Universitet, som formand, vurderer de indkomne indstillinger og ansøgninger. Prisen er på 100.000 kroner og kan deles mellem flere prismodtagere.

Indstillinger og ansøgninger sendes til ATV på e-mail (husk at vedhæfte CV) til atvmail@atv.dk – skriv venligst ”Elastyrenprisen” i emnefeltet. Eller de kan sendes med post til Akademiet for de Tekniske Videnskaber, Lundtoftevej 266, 2800 Kgs. Lyngby.

Kontakt
Fuldt navn

Lise Thurmann

Stilling
Chefsekretær