Hovedbillede
Billede
Prismodtagere lektor Brigitte Städler, Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO) ved Aarhus Universitet og professor Esben Thormann (th), Institut for Kemi ved DTU
Undertekst til billede/video

Elastyrenprisen tildeles i 2020 lektor Brigitte Städler og professor Esben Thormann. Her sammen med formand for priskomiteen Niels Christian Nielsen (tv).

Titel

Elastyrenprisen 2020 tildelt to stærke forskere

Octo Slug
Nyhed
Dato

Elastyrenprisen tildeles i 2020 to meget stærke forskere inden for udvikling og anvendelse af polymerer til medicinsk anvendelse. Prisen tildeles professor Esben Thormann, Institut for Kemi ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og lektor Brigitte Städler, Interdisciplinært Nanoscience Center (iNANO) ved Aarhus Universitet.

Prisen blev overrakt på ATV’s årsmøde den 18. august 2020 i Øksnehallen.

I begrundelsen for at tildele de to forskere prisen hedder det:

"Begge kandidater er internationalt anerkendte polymerforskere, der har en imponerende forskningsproduktion bag sig og har opbygget stærke forskningsgrupper inden for deres respektive forskningsområder.

Esben Thormanns forskning omhandler udvikling og karakterisering af polymerer med fokus på overflader af såkaldte stimuli-responsive polymerer og deres vekselvirkning med forskellige materialetyper, ofte i tæt samarbejde med industrielle partnere.

Brigitte Städlers fokuserer i sin forskning på udvikling af polymerbaserede nanomaterialer til medicinsk anvendelse, herunder udvikling af intercellulært aktive nanoreaktorer, nanobotter og sensorer baseret på membrangennembrydende polymerer. Forskningen sker i stort omfang i samarbejde med industrielle virksomheder.

Begge forskere har ydermere markeret sig i forhold til uddannelse af et stort antal kandidater og ph.d.er af stor betydning for polymerforskning i såvel academia som i danske industrielle virksomheder."