Hovedbillede
Billede
Titel

Dansk Center for Energilagring

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

ATV er i 2021-2022 vært for et toårigt sekretariat for Dansk Center for Energilagring finansieret af Industriens Fond. Centeret vil søge at sikre en langsigtet, fokuseret og koordineret indsats mellem alle relevante aktører inden for energikonvertering og -lagring med henblik på nå målet om et fossilfrit Danmark i 2050, skabe danske arbejdspladser og eksport til hele verden.

Sekretariatet skal skabe grundlag for en permanent etablering af et Dansk Center for Energilagring. Centeret skal være drivkraft bag skabelsen af en ny dansk grøn industri med nye arbejdspladser og indtægter. Projektet skal bidrage til, at Danmark kan indfri sit energipolitiske mål om fuld omstilling til vedvarende energi i 2050. Der er et stærkt voksende behov for teknologier til lagring af de fluktuerende mængder af vedvarende energi, f.eks. Power2X, batterier og termisk lagring.

Bag sekretariatet er et partnerskab bestående af de førende universiteter og virksomheder på området, interesseorganisationer og ATV. Læs mere om Dansk Center for Energilagring.

Kontakt
Fuldt navn

Dorthe Brander Pedersen

Stilling
Chefkonsulent