Hovedbillede
Billede
Titel

Simpel oversigt skal guide studerende mod de it-uddannelser, som virksomhederne skriger efter

Octo Slug
Andre skriver
Dato

ATV's Digitale vismænd har lavet en oversigt over, hvilke it-uddannelser der falder inden for de teknisk-naturvidenskabelige områder. Denne liste skulle meget gerne gøre det lettere at navigere i udbuddet af it-uddannelser, der giver de udviklingskompetencer, som samfundet har brug for. 

Listen er nu delt af flere nyhedsmedier, heriblandt Berlingske, som skriver: 

Det er alt for svært for kommende studerende med it-interesse at vide, hvilke uddannelser de bør vælge for at stå med et sikkert job på hånden, når de er færdige. Det skal ny oversigtsliste hjælpe på, inden optagelsesfristen udløber på mandag.

Noget så enkelt som en oversigtsliste skal forsøge at lokke kommende studerende ind på præcis de tekniske it-uddannelser, som virksomhederne skriger efter at få fyldt op, så de senere kan besætte ledige stillinger.

Det er Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV), der nu forsøger at komme manglen på arbejdskraft til livs og sikre, at flere vælger »den rigtige« uddannelse, når de senest 15. marts søger ind gennem Kvote 2-ordningen.

Læs artiklen delt i Berlingske og ComputerWorld, der omhandler efterspørgslen hos udvalgte IT-uddannelser hos Berlingske på linket til højre.