Hovedbillede
Billede
S&E regioner
Titel

Så stærk er din kommunes vækstmotor

Octo Slug
Nyhed
Dato
Intro

Ny ATV-analyse viser antallet af Science & Engineering-virksomheder i Danmarks 99 kommuner.

ATV har gennem de seneste år udgivet en serie af ”State of the Nation”-rapporter, der viser, at virksomheder, der baserer deres forretning på ingeniørvidenskab og STEM-kompetencer, er en motor for dansk økonomi. De både vokser hurtigere, beskæftiger flere, er mere produktive og eksporterer mere end øvrige danske virksomheder.

Som noget nyt har ATV nu gennemført en analyse af antallet af S&E-virksomheder opgjort på landets 99 kommuner. Her kan man se, hvor stærk en vækstmotor den kommune, man selv bor eller arbejder i, har.

Embed kode
Figuren viser S&E-virksomheder fordelt på regioner. Gå længere ned i nyheden for at se tal for den enkelte kommune, eller klik på rapporten ud i højre side

 

Resultaterne, der opgør antallet af S&E-virksomheder pr. kommune,  har allerede været præsenteret og debatteret rundt om i landet ved arrangementer i regi af Business Region Aarhus, DTU Link (Risø-baseret) og senest til Science City Lyngbys 10-års jubilæum medio november.

“Det er opløftende at læse ATV’s analyser, der understøtter, at det arbejde vi gør lokalt i Science City Lyngby sammen med kommunen, virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne, har betydning for udvikling af fremtidens Science og Engineering-virksomheder og dermed for jobskabelse, eksport og bidrag til BNP.

Det giver blod på tanden til at højne ambitionsniveauet og energi til at fortsætte samarbejdet,” siger adm. direktør Marianna Lubanski, Science City Lyngby.

Kommuneanalysen er gennemført i regi af ATV 2.0-projektet: ”Vision for Danmark 2030”, støttet af VILLUM FONDEN.

Se nærmere på, hvordan S&E-virksomhederne er fordelt her. Du kan læse mere om ATV's seneste "State of the Nation"-rapport her.

Billede
S&E region hovedstaden
Billede
S&E region nordjylland

 

Billede
S&E region sjælland
Billede
S&E region midtjylland
Billede
S&E region syddanmark
Billede
S&E region storkøbenhavn