Relevant og visionært udspil fra regeringens digitale vækstpanel

  • DEL DENNE SIDE

ATV kan tilslutte sig den plan med 33 punkter, som regeringens digitale vækstpanel i dag har spillet ud med. Regeringens digitale vækstpanel har fremlagt sit udspil, der skal gøre Danmark til en digital frontløber, og ATV finder oplægget relevant og visionært, men opfordrer samtidig regeringen til med det samme at komme i arbejdstøjet for at gøre tankerne til virkelighed.

”ATV er helt enig i, at Danmark skal være en digital frontløber. ATV ser digitaliseringen som en hjørnesten i at gøre Danmark til en af verdens fem førende Science & Engineering-regioner. Derfor hilser vi udspillet velkommen, og vi vil samtidig tilbyde regeringen og andre interesserede parter at være med til at gennemføre den digitale transformation af det danske samfund. Det er nemlig afgørende, at udspillet ikke bare bliver endnu en rapport i rækken, men at regeringen omgående går i gang med at implementere anbefalingerne,” siger Lia Leffland, akademidirektør for ATV.

ATV finder det særlig positivt, at man vil styrke digitaliseringen over alt i det danske samfund. Dog er det vigtigt, at der bliver prioriteret, især fordi uddannelsessektoren har brug for en digital opgradering:

”De 33 punkter virker fornuftige, og især kompetencedelen falder helt i tråd med, hvad ATV anbefaler; herunder at gøre informatik til obligatorisk fag i folkeskolen og i gymnasiet samt at øge optaget på de digitale og tekniske uddannelser,” siger Lia Leffland.