Faglærte til produktionsindustrien er en overset karrierevej for unge

  • DEL DENNE SIDE

Faglærte til produktionsindustrien er temaet på et dialogmøde mandag den 7. december kl. 9-12 i Industriens Hus. På mødet dykker vi ned i produktionsvirksomheders behov for faglærte og behovet for, at flere tager en erhvervsuddannelse. Kan vi tydeliggøre og styrke karrierevejen fra ung til faglært og senere til videreuddannelse?

Danske produktionsvirksomheder står over for at omlægge sin produktion i en digital og automatiseret retning. Produktionen bliver derfor mere videnstung, og teknologierne i brug udvikler sig i hast. Det stiller nye krav til de medarbejdere, der udfører og styrer produktion. Der er stort behov for, at faglærte får mere specialiseret viden for at kunne bidrage til at styrke produktionsvirksomheders teknologiske omstilling og at styrke kæden på tværs af uddannelserne.

På mødet vil vi drøfte, hvad de optimale samarbejdsrelationer mellem industrien og erhvervsskolerne er for at sikre den rette balance mellem kompetencer og behov i produktionsindustrien. Og hvordan sikrer vi en på erhvervsuddannelserne faglig opkvalificering af kompetencerne?

  • Konsulent Mette Pedersen vil præsentere DI’s seneste fremskrivning, der på udvalgte områder viser stor mangel på faglærte.
  • Uddannelseskonsulent Trine Rasmussen fra Dansk Metal vil fortælle om Hands On. Hands On er en kampagne for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse.
  • Herefter dykker vi ned i industrien, hvor Senior Production Manager Anders Thygesen fra Vestas Wind Systems vil fortælle om, hvordan de oplever udfordringer med kompetencer i produktionen.
  • COO Anders Michelsen fra KAPACITET A/S vil holde et oplæg om adgangskurser som bindeled mellem erhvervsuddannelse og videreuddannelse.

Desuden vil vi drøfte det konkrete kompetencebehov samt løsninger på ovenstående problemer. Hvordan skaber vi eksempelvis et uddannelsesforløb, der er optimalt med fremstillingsindustrien på sigte?

Denne udfordring tager ATV op på et dialogmøde om 7. december 2015 kl. 9.00 – 12.00. Mødet afholdes hos Industriens Hus, H. C. Andersens Boulevard 18, København.

To nye dialogmøder på vej
Mandag den 11. januar 2016 kl. 13.30-16.30 afholdes et dialogmøde om uddannelser af diplomingeniører, bachelorer, erhvervsakademikandidater til produktionsindustrien. Sæt kryds i kalenderen – programmet er under udarbejdelse.

Torsdag den 14. januar 2016 fra kl. 13- 17 afholdes dialogmøde om efter- og videreuddannelse med fokus på produktionsindustrien. Sæt kryds i kalenderen – mere information følger snarest.

Tilmelding til dialogmøderne sker ved henvendelse til konsulent Maja Lænkholm, e-mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., telefon 45 96 08 25.

Rekruttering er en stor udfordring for virksomhederne
Mange danske virksomheder vil i fremtiden mangle ingeniører og andre kvalificerede personer til at varetage, styre og udvikle fremtidens produktion. ATV’s projekt Uddannelser til fremtidens vidensbaserede produktion har taget denne udfordring op sammen med Aalborg Universitet, MADE, Engineer the Future, universiteterne samt Grundfos, Haldor Topsøe A/S og LEGO Koncernen.

ATV sætter i projektet uddannelser inden for teknisk videnskab og naturvidenskab, der skal understøtte fremstillingsindustrien, under lup.

Projektet vil drøfte, beskrive og komme med nye forslag og anbefalinger til, hvordan man kan skabe et mere sammenhængende uddannelsessystem, hvordan uddannelser og virksomheder kan opnå bedre synergi, når produktionserhvervene skal omstille sig til fremtiden, og hvordan man styrker kompetencerne i at mestre brobygning mellem forskellige faglige niveauer.