ATV-debat om danske giganter på DTU High Tech Summit

  • DEL DENNE SIDE

ATV lancerede i juni rapporten Danske Giganter, som har fokus på hvad, der kendetegner vækstvirksomheder i fremstillingsindustrien, og hvad der skal til for at flere virksomheder med vækstambitioner vokser sig store.

Rapportens konklusioner danner udgangspunkt for en debatsession på DTU High Tech Summit torsdag den 21. september 2017, kl. 15.30 – 16.30.

Til at drøfte disse udfordringer er der blevet sammensat et panel bestående af:

  • Rektor Anders Bjarklev, DTU
  • Formand for erhvervsudvalget Morten Bødskov, Socialdemokratiet
  • Uddannelses og forskningsordfører Jakob Engel-Schmidt, Venstre
  • Akademidirektør Lia Leffland, ATV
  • Kontorchef, Økonomisk Sekretariat Katrine Mau, KL
  • CEO Peter Thorning, Fiberline

FoU-samarbejde og afgang til kvalificeret arbejdskraft er afgørende for virksomhederne
Blandt rapportens vigtigste konklusioner er, at vækstvirksomhederne tillægger FoU-samarbejdet med danske universiteter stor betydning for deres udvikling og vækst. Dog peger virksomhederne også på, at samarbejdet med universiteterne kan være udfordrende og kræver klar forventningsafstemning og tålmodighed. Det er derfor essentielt at se på, hvordan vi styrker rammerne for samarbejde.

Rapporten peger også på, at én af de største barrierer for vækst er mangel på kvalificeret arbejdskraft - særligt efterspørger virksomhederne højtuddannede teknikere og specialister. Manglen på medarbejdere med de rette kompetencer kan betyde produktionstab og tabte ordrer for virksomhederne, og er derfor en brændende platform.

Du kan se det fulde program for DTU High Tech Summit her eller downloade DTU High Tech Summit-app via ConferenceCommunicator.

Tid: Torsdag den 21. september 2017, kl. 15.30 – 16.30
Sted: Glassalen, DTU Anker Engelunds Vej 1, 2800   Kgs. Lyngby
Tilmelding: Sker elektronisk her (husk at sætte kryds ud for arrangementet under registrering)
Yderligere information: Jesper Grenaa, ATV, T: 45 96 08 25, E: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.