Fremtidens produktion

  • DEL DENNE SIDE

Danmarks position som industriland har længe været under pres fra lavtlønslande. ATV ser gode muligheder for ikke bare at bevare, men også at udbygge industriproduktionen i Danmark – under forudsætning af, at der satses på vidensbaseret produktion med anvendelse af ny teknologi.

Fremtidens produktionserhverv vil være baseret på ny teknologi og nye former for teknologianvendelse, og ATV vil medvirke til at sende Danmark i front med teknologiudvikling inden for såvel processer som produkter.

For at danske virksomheder kan forny sig og være konkurrencedygtige i en global verden, er det vigtigt, at der er sammenhæng mellem produktion, viden, teknologi, innovation og uddannelser. Det kræver tæt samarbejde mellem forskere og universiteter, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer.

Som led i temaet kan ATV tage fat på undertemaer som automatisering, mekanisering og digitalisering af processer, produktudvikling, avancerede materialer og materialeforskning, højteknologisk industriproduktion, nye forretningsmodeller samt uddannelser til produktionserhvervene.

Formandskab
Programme Manager, Group Development Dorthe Lybye (formand), Rockwool International A/S
Dekan Eskild Holm Nielsen (næstformand), Det Teknisk-Naturfaglige Fakultet, Aalborg Universitet

Sekretær for temagruppen
Konsulent Jeper Grenaa, T: 45 96 08 25, E: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.